
BIOTECH ISO WHEY ZERO 2270G

towar niedostępny
Opis
BIOTECH ISO WHEY ZERO 2270G + losowe saszetki do zamówienia GRATIS!
✅ Ogromna zawartość białka
✅ Brak dodatku cukru, brak laktozy i glutenu
✅ Słodzony stewią
✅ Wzbogacony o dodatkową porcję glutaminy i BCAA
✅ Wiele wyjątkowych smaków
Iso Whey Zero to odżywka dla sportowców, dostarczająca najwyższej klasy białka wspomagającego organizm osoby aktywnej fizycznie. To suplement diety bez laktozy oraz bez glutenu, dzięki czemu jest idealnym wyborem dla wszystkich mających nietolerancję na te dwa składniki.
Laktoza jest cukrem mlecznym występującym w produktach nabiałowych. Za jego trawienie odpowiada enzym laktaza, który u większości osób dorosłych nie jest produkowany (jego produkcja zanika) i dlatego często po spożyciu nabiału cierpimy na bóle brzucha czy wzdęcia. Gluten to białko obecne w wielu produktach zbożowych. Jest o nim bardzo głośno ze względu na jego negatywny wpływ na jelita, gdzie oblepia kosmki jelitowe utrudniając wchłanianie substancji odżywczych.
Iso Whey Zero zawiera minimalną ilość cukru (około 0,3g na porcję) co jest jedną z najniższych wartości wśród odżywek białkowych. Słodkość i wyjątkowy smak zawdzięcza zatem słodzikom. W tym celu wykorzystano naturalną stewię.
Zaletą jest także duża zawartość białka – aż 88% ! Wpływa to na jego wysoką wydajność, wystarczy zdecydowanie mniejsza porcja aby dostarczyć takiej samej ilości protein jak w innych tego typu odżywkach.
Izolat serwatkowy firmy BiotechUSA został wzbogacony o dodatkową porcję glutaminy i BCAA, co nie pozostaje bez wpływu na regenerację i budowę masy mięśniowej.
Odżywki białkowe stosowane są dzisiaj w bardzo różnym celu. Szejki popijają Ci którym zależy na zbudowaniu większych mięśni, osoby chcące zrzucić zbędne kilogramy i redukować tkankę tłuszczową, a nawet osoby chcące po prostu urozmaicić swoją dietę w pyszny i pożywny koktajl.
Zalecane stosowanie: Zmieszaj 1 porcję (25 g, 1 miarkę = 2 czubate łyżki) proszku z 200 ml wody. Wypijaj 1–2 porcje dziennie.
Zawartość w |
25g |
Wartość energetyczna | 398kJ/94kcal |
Tłuszcz | 0,65g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,46g |
Węglowodany | 0,98g |
- w tym cukry | 0,48g |
Białko | 21g |
Sól | 0,13g |
Egzogenne aminokwasy (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina) | 10g |
Warunkowo egzogenne aminokwasy (Arginina, Cysteina, Glutaminy i Kwas glutaminowy, Tyrozyna, Prolina) | 7g |
Endogenne aminokwasy (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna) | 4 g |
-- Średnia zawartość aminokwasu w 1 porcji | |
L-glutamina | 0,7g |
BCAA | 4.5g |
- w tym L-leucyna | 0.05g |
- w tym L-izoleucyna | 0.03g |
- w tym L-walina | 0.03g |
Z czym łączyć BIOTECH ISO WHEY ZERO:
- Witaminy i składniki mineralne – jako zastępstwo posiłku
- Witaminy z grupy B – biorą udział w metabolizmie aminokwasów
- Glutamina – wspomaganie regeneracji potreningowej
Na redukcji:
- Enzymy trawienne – poprawienie metabolizmu
- Spalacze tłuszczu – wspomaganie utraty zbędnych kilogramów
- Fit słodycze – urozmaicanie wysokobiałkowych dań, dostarczenie mniejszej
ilości kcal w porównaniu z popularnymi słodkościami z supermarketu - CLA – działanie termogeniczne, nasilenie lipolizy
- Ekstrakt z zielonej herbaty (+ kofeina) – zwiększenie utleniania
tłuszczów oraz wrażliwości tkanek na insulinę - L-karnityna – transport tłuszczów do mitochondriów
Pliki do pobrania:
Informacje o produkcie
Opakowanie | 2270g |
Ilość porcji | 90 porcji |

Suplementy diety NIE mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie powinno się przekraczać zalecanej dziennej porcji podanej na opakowaniu. Produkty zawierające kofeinę mogą być niebezpieczne dla osób chorujących na nadciśnienie, biorących niektóre leki - należy skonsultować się w tym przypadku z lekarzem.Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. W przypadku uczulenia na jakikolwiek składnik należy zrezygnować ze stosowania. Suplementy mogą być nieodpowiednie dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)