Białkowe ciasto z orzechami i żurawiną

0

 

Ciasto białkowe z żurawiną i orzechami włoskimi

Przedstawiamy przepis na proste i szybkie ciasto do popołudniowej kawy. Taki pomysł na placek orzechowy sprawdzi się nie tylko od święta.

Ciasto jest mokre, pachnące jabłkami i cynamonem oraz chrupiące dzięki orzechom i żurawinie. Nie jest zbyt słodkie i najlepiej smakuje na gorąco prosto z piekarnika...

Sprawdź jak przygotować je samemu!

CO POTRZEBUJEMY?

Składniki Ilość
Jajka 2 sztuki
Jogurt naturalny 150g
Koncentrat białka (WPC) - smak czekoladowy 40g
Proszku do pieczenia 15g
Mąka jaglana 60g
Olej kokosowy 30g
Miód 30g
Orzechy włoskie 30g
Żurawina 30g
Jabłko 1 sztuka

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA?

  1. Rozgrzej piekarnik do 170°C.
  2. Okrągłą foremkę wyłożyć papierem do pieczenia
  3. Jajka wymieszać z jogurtem, płynnym olejem i miodem 
  4. Dodać mąkę, odżywkę i proszek do pieczenia
  5. Dodać posiekane orzechy włoskie, żurawinę i posiekane w drobną kostkę jabłko
  6. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę i przełóż do foremki
  7. Posypać cynamonem
  8. Piecz przez 40 minut. I Już gotowe!

 

Całkowity czas przygotowania:

ok. 40 - 50 minut

Ilość porcji

Ilość porcji:

4 porcje

Trudność Trudność: średnia
Koszt Koszt: średni

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl