Chcesz upiec domowy chrupiący chleb prosto ze swojego piekarnika?
Koniecznie sprawdź nasz przepis na słodki chlebek twarogowy-białkowy.
Do upieczenia chleba nie potrzeba automatów, ani skomplikowanego pieca, wystarczy tylko piekarnik...
CO POTRZEBUJEMY?
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA?
- Rozgrzej piekarnik do 190°C.
- Małą foremkę wyłożyć papierem do pieczenia
- W jednej misce wymieszać wszystkie składniki
- Połącz suche składniki, dodaj jajka, twaróg oraz ser Skyr
- Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę i przełóż do foremki
- Piecz przez 30 minut. I Już gotowe!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 140 G PRODUKTU ( POŁOWA CHLEBA)
- wartość energetyczna: 2512 kJ | 600 kcal
- tłuszcz: 8 g
- węglowodany: 56 g
- białko: 78 g